Seksspeeltjes zijn niet nieuw, PlayPackage wel!

PlayPackage sexshop

Blog #1

Seks is zo oud als de wereld en dat het heerlijk is hoef je aan ons niet uit te leggen. PlayPackage is ontstaan door een grote passie voor seks en de daarbij behorende speeltjes. Mensen verrassen, tevreden stellen en laten genieten is onze passie. Een passie die ons motiveert om iedere keer weer een volle verrassingsbox met seksspeeltjes aan onze klanten te kunnen sturen. Wij vinden het dan ook belangrijk om alles over seks en seksspeeltjes te weten, want op die manier kunnen we met recht zeggen dat onze boxen de beste producten bevatten.

Dat seks iets is van alle tijden wordt wel bevestigd door de grote hoeveelheid literatuur die er beschikbaar is over het verleden. Literatuur waarin uitvoerig en gedetailleerd geschreven is over seks. Tijdens het vergaren van onze kennis over de wondere wereld van seks en seksspeeltjes viel het ons op dat seksspeeltjes helemaal niet iets is van de ´moderne tijd´. Vroeger waren we blijkbaar veel minder preuts dan dat we tegenwoordig zijn. We nemen je graag even mee terug in de tijd voor een aantal opmerkelijke feiten.

“Wij vinden het dan ook belangrijk om alles over seks en seksspeeltjes te weten, want op die manier kunnen we met recht zeggen dat onze boxen de beste producten bevatten.”

We hebben ons altijd moeten voortplanten, anders waren jij en ik hier nu niet geweest. Maar dat wij genieten van seks is een prachtig iets. Naast mensen hebben alleen dolfijnen en apen seks voor het plezier. Dus besef je even dat we geprezen zijn met het bijkomende gevoel en de mogelijkheid om te komen tot een orgasme. Dat we dat orgasme niet enkel opwekken door seks met elkaar te hebben blijkt uit de vondst van een 28.000 jaar oude dildo (ja ja, acht-en-twintig-duizend jaar!). Qua vorm ziet deze dildo er precies zo uit als dat ze er tegenwoordig uitzien, het materiaal daarentegen is steen. Lijkt ons niet heel prettig, ook aangezien er toen nog geen glijmiddel bestond, maar wie weet hadden ze ook daar een inventieve oplossing voor.

.

Foto: Reddit

Een grote stap richting het heden brengt ons naar het jaar 411 voor Christus, en dit is het meest legendarische verhaal dat we ooit hebben gelezen. In het oude Griekenland heerste de Peloponnesische Oorlog, een langlopend conflict waar vooral de vrouwen klaar mee waren. Ze wilden de mannen thuis hebben en bedachten een plan. Collectief bedachten de vrouwen het plan om de mannen geen seks meer te gunnen. Zolang zij oorlogje bleven spelen mochten ze bij thuiskomst nergens aan zitten. Voor die mannen helemaal ruk natuurlijk, maar de vrouwen waren standvast. Uiteindelijk hebben de mannen de oorlog thuis verloren en hapten ze toe. De vrede werd getekend en de mannen hadden weer seks, iedereen blij. In de documentatie over dit gebeuren is ook voor het eerst het woord dildo te vinden, de oudste vermelding in de literatuur. Aangezien de vrouwen zelf wel bevredigd wilden worden ten tijde van de oorlog, hadden zij allemaal de beschikking over een dildo. Slim bekeken, dames.

 

Wederom een grote sprong vooruit in de tijd brengt ons naar het eind van de 19e eeuw. Een tijd waarin veel vrouwen last kregen van hysterie. Vrouwen die seksueel niet actief waren droegen een bepaalde frustratie mee waardoor ze zich anders gingen gedragen. Zichzelf verwennen was uit den boze (bij mannen ook destijds, mocht niet van de kerk) dus de seksuele druk bouwde zich flink op. Dokteren kwamen er achter dat een goede vingersessie wonderen deed, zo verlichten zij de druk bij de vrouwen en als de dokter het deed dan mocht het wel. Rijen vol zat het bij de dokter en de een na de ander werd ‘verlost’ op tafel. Het klinkt misschien als een droombaan en we geloven ook zeker dat de doktoren sommige patiënten wat vaker lieten komen(!), toch had het ook nadelen. De hele dag iemand vingeren is lichamelijk zwaar, de doktoren kregen kramp en spierpijn, daar moest iets op worden bedacht. In het jaar 1880 werd daarom dan ook het eerste patent op een vibrator aangevraagd. Vrouwen konden vanaf dat moment bij de dokter gebruik maken van een vibrator, dit gaf de dokter rust en de vrouwen sneller een orgasme. Vanaf dat moment werd de vibrator op veel meer plekken aangeboden, om uiteindelijk ook voor thuisgebruik beschikbaar te worden.

 

Gelukkig leven wij niet meer in de tijd van stenen dildo’s of doktors die je vertellen dat je jezelf niet mag vingeren, maar het wel met plezier voor jou doen. Nee, we leven in een tijd dat je via het internet heel gemakkelijk en discreet de meest unieke seksspeeltjes kunt bestellen. Het leuke aan PlayPackage is dat je niet precies weet wat je krijgt, zodat je iedere keer weer verrast wordt door onze bomvolle boxen. Leuk om te kopen, maar ook heel leuk om te geven. Want zeg nou zelf; een boek aan iemand geven is wel een beetje standaard toch? Geef samen met je vriendengroep een verrassingspakket-abonnement aan iemand en de ontvanger wordt meerdere malen verrast met nieuwe seksspeeltjes. PlayPackage biedt pakketten voor koppels en voor singles, dus er is voor iedereen wat!